Komletorsdag

Home / Aktuelt / Komletorsdag

Komletorsdag

Det lukter kålrabistappe, fårekjøtt og andre deilige lukter på kjøkkenet i skauen. Klokka er 12.00 og komle står på menyen. Hver torsdag siden januar 2021 har vi servert komle på Bøkekroa. Tallerkenene blir lagt opp med to fine, faste komler (potetballer), fårekjøtt, vossakorv og rotmos, ønsker man bacon kan man få det ved siden av. Hver torsdag kommer det nye gjester med sine historier om hvordan de har vokst opp med å få komle/raspeball/kompe/ball servert.

Er man fra Sørlandet er man kanskje oppvokst med kompe med dott, altså kjøttet plassert inni potetballen, her er det også mange som ønsker smør og sukker til.

På Vestlandet er det viktig med bacon til, og kanskje også en vanlig potet eller to ved siden av.

Vi har hatt kunder som ønsker tyttebærsyltetøy til, og andre vil ha sennep og ketchup. Noen vil ha sirup og ett glass kefir melk inntil. Variasjonene er mange, og samtalene enda hyggeligere. Mimre tilbake til barndommen, mimre tilbake til sin hjemby og hvordan ting ble gjort der.

Det finnes variasjoner fra hele landet, og det meste får vi til å fikse dersom man spør.

På Bøkekroa kan du også få liten porsjon av komle, med en ball istede for to. Kanskje er du en nybegynner som ønsker å smake denne retten for første gang?

En ting er i allefall  sikkert, vi kosær vårs med komle i skauen!